• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
    • راهنمای ارزیابی
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه
  • ثبت نام
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
نوآوری در علوم و فناوری غذایی
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 12 (1399)
دوره دوره 11 (1398)
دوره دوره 10 (1397)
دوره دوره 9 (1396)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
شماره (ویژه نامه قوچان)بیست و سومین کنگره صنایع غذایی
دوره دوره 8 (1395)
دوره دوره 7 (1394)
دوره دوره 6 (1393)
دوره دوره 5 (1392)
دوره دوره 4 (1391)
دوره دوره 3 (1390)
دوره دوره 2 (1389)
دوره دوره 1 (1388)
محمدی ثانی, علی, ملکی خوشنود, مریم, اسماعیل زاده, احمد. (1396). بهینه یابی فرایند تولید پودر عصاره هل تولیدی با امواج فراصوت به روش سطح پاسخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 9((ویژه نامه قوچان)بیست و سومین کنگره صنایع غذایی), 35-40.
علی محمدی ثانی; مریم ملکی خوشنود; احمد اسماعیل زاده. "بهینه یابی فرایند تولید پودر عصاره هل تولیدی با امواج فراصوت به روش سطح پاسخ". نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 9, (ویژه نامه قوچان)بیست و سومین کنگره صنایع غذایی, 1396, 35-40.
محمدی ثانی, علی, ملکی خوشنود, مریم, اسماعیل زاده, احمد. (1396). 'بهینه یابی فرایند تولید پودر عصاره هل تولیدی با امواج فراصوت به روش سطح پاسخ', نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 9((ویژه نامه قوچان)بیست و سومین کنگره صنایع غذایی), pp. 35-40.
محمدی ثانی, علی, ملکی خوشنود, مریم, اسماعیل زاده, احمد. بهینه یابی فرایند تولید پودر عصاره هل تولیدی با امواج فراصوت به روش سطح پاسخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 1396; 9((ویژه نامه قوچان)بیست و سومین کنگره صنایع غذایی): 35-40.

بهینه یابی فرایند تولید پودر عصاره هل تولیدی با امواج فراصوت به روش سطح پاسخ

مقاله 5، دوره 9، (ویژه نامه قوچان)بیست و سومین کنگره صنایع غذایی، بهار 1396، صفحه 35-40  XML اصل مقاله (454.1 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
علی محمدی ثانی email 1؛ مریم ملکی خوشنود1؛ احمد اسماعیل زاده2
1باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه ازاد اسلامی واحد قوچان
2با شگاه پزوهشگران جوان و نخبگان،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد قوچان
تاریخ دریافت: 30 اردیبهشت 1396،  تاریخ پذیرش: 30 اردیبهشت 1396 
چکیده
هل، دارای عطر و طعم بسیار مطلوبی بوده و از زمان‌های بسیار دور، بعنوان ادویه‌ای با ارزش مطرح بوده است. نمایه معطر مطبوع این دانه به وجود عصاره خاص آن مربوط است که مزایای درمانی نیز دارد. برخی تحقیقات نشان دادند که این عصاره دارای خواص بازدارندگی بر رشد قارچ بوده، و همچنین خواص ضد اسپاسم، تسکین درد و ضد التهابی دارد. در این پژوهش، بهینه سازی فرایند تولید پودر عصاره هل سبز به روش امواج فراصوت و با تکنیک سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از دو فاکتور درصد حلال (0، 40، 80% اتانول) و زمان فرایند (5، 10، 15دقیقه) در دمای ثابت 25 درجه سانتی گراد استفاده شد. درصد حلال و زمان اولتراسوند، با استفاده از روش طرح کامپوزیت مرکزی (CCD) بهینه‌سازی شد. میزان دو ترکیب اصلی هل شامل 1،8-سینئول و آلفا-ترپنییل استات که 90 درصد آرومای هل را تشکیل می دهند به عنوان شاخص کیفیت پودر هل درنظر گرفته و به روش گاز کروماتوگرافی-طیف‌سنجی جرمی (GC-MS) آنالیز گردید.  شرایط بهینه‌سازی بطریق FID-GC بدست آمده بیانگر این بود که 72 درصد اتانول و زمان 15 دقیقه فراوری نقطه بهینه بود و درصد استخراج 1،8-سینئول و آلفا-ترپنییل استات به ترتیب برابر 32.43% و 79.32%  تعیین شد. همچنین فراصوت راندمان استخراج را نسبت به روش سنتی تقطیر آبی به طور قابل ملاحظه ای بهبود داد. 
کلیدواژه‌ها
هل سبز؛ امواج فراصوت؛ 1؛ 8-سینئول؛ آلفا-ترپنییل استات
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 238
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 313
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.