• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه
  • ثبت نام
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
نوآوری در علوم و فناوری غذایی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 11 (1398)
دوره دوره 10 (1397)
دوره دوره 9 (1396)
دوره دوره 8 (1395)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 7 (1394)
دوره دوره 6 (1393)
دوره دوره 5 (1392)
دوره دوره 4 (1391)
دوره دوره 3 (1390)
دوره دوره 2 (1389)
دوره دوره 1 (1388)
کمانی, محمد حسن, صفری, امید, مرتضوی, سید علی, مهربان سنگ آتش, معصومه, مسلم خلیل غفوری, فاطمه. (1395). بررسی اجزای ترکیبی تشکیل دهنده‌ی فیله قزل آلای رنگین کمان(Oncorynchus mykiss) با استفاده از روش عکس برداری دیجیتالی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 8(3), 77-83.
محمد حسن کمانی; امید صفری; سید علی مرتضوی; معصومه مهربان سنگ آتش; فاطمه مسلم خلیل غفوری. "بررسی اجزای ترکیبی تشکیل دهنده‌ی فیله قزل آلای رنگین کمان(Oncorynchus mykiss) با استفاده از روش عکس برداری دیجیتالی". نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 8, 3, 1395, 77-83.
کمانی, محمد حسن, صفری, امید, مرتضوی, سید علی, مهربان سنگ آتش, معصومه, مسلم خلیل غفوری, فاطمه. (1395). 'بررسی اجزای ترکیبی تشکیل دهنده‌ی فیله قزل آلای رنگین کمان(Oncorynchus mykiss) با استفاده از روش عکس برداری دیجیتالی', نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 8(3), pp. 77-83.
کمانی, محمد حسن, صفری, امید, مرتضوی, سید علی, مهربان سنگ آتش, معصومه, مسلم خلیل غفوری, فاطمه. بررسی اجزای ترکیبی تشکیل دهنده‌ی فیله قزل آلای رنگین کمان(Oncorynchus mykiss) با استفاده از روش عکس برداری دیجیتالی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 1395; 8(3): 77-83.

بررسی اجزای ترکیبی تشکیل دهنده‌ی فیله قزل آلای رنگین کمان(Oncorynchus mykiss) با استفاده از روش عکس برداری دیجیتالی

مقاله 8، دوره 8، شماره 3 - شماره پیاپی 29، پاییز 1395، صفحه 77-83  XML اصل مقاله (647.31 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
محمد حسن کمانی؛ امید صفریorcid ؛ سید علی مرتضوی؛ معصومه مهربان سنگ آتش ؛ فاطمه مسلم خلیل غفوری
موسسه تحقیقات ملی غذایی CFTRI
تاریخ دریافت: 07 خرداد 1394،  تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1395،  تاریخ پذیرش: 25 اسفند 1395 
چکیده
قزل آلای رنگین کمان به دلیل بازار پسندی بالا و قابلیت پرورش در اکثر نقاط ایران، جایگاه ویژه‌ای نسبت به دیگر آبزیان در سبد غذایی خانوارهای ایرانی پیدا کرده است. امروزه آنچه که در مورد این ماهی، مخصوصا نوع پرورشی اهمیت زیادی پیدا کرده است، اجزای ترکیبی تشکیل دهنده و شاخص های مهم تغذیه‌ای نظیر میزان چربی و پروتئین می باشد. از طرف دیگر توانایی و کارامدی تکنیک پردازش تصویر در بررسی شاخص های کیفی گوشت ماهی به اثبات رسیده است. به همین جهت در این پژوهش، به بررسی و تخمین میزان درصد پروتئین، چربی، ‌رطوبت و خاکستر فیله قزل آلای رنگین کمان با استفاده از پردازش تصویر عکس‌های دیجیتالی پرداخته شد. نتایج حاصل از بررسی پارامترهای شیمایی و رنگ سنجی، مدل های مختلف معنی داری را برای همه شاخص ها نشان داد.  بررسی روابط رگرسیونی بین میزان درصد چربی و  پارامترهای اولیه رنگ سنجی رابطه‌ی ) 05/0P<  ; 2/56 b* (R2 adjusted=02/0 +  a*01/0 -  L*009/0- 645/4=   FATو پارامترهای ثانویه رابطه‌ی )05/0P<  ;6/62  h* (R2 adjusted=201/0 -  L*011/0+ 546/4=   FATرا نشان داد. بررسی روابط همبستگی بین اجزای تشکیل دهنده گوشت و شاخص های رنگ سنجی نیز نشان داد که پارامتر *h  (ته رنگ) بیشترین میزان همبستگی را با کلیه پارامترهای شیمایی اندازه گیری شده دارد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که با اندازه گیری شاخص‌های رنگ سنجی به کمک تکنیک پردازش تصویر و ارائه مدل‌های پیشگو می‌توان اجزای ترکیبی تشکیل دهنده فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری را پیش بینی نمود.
کلیدواژه‌ها
قزل آلای رنگین کمان؛ پردازش تصویر؛ اجزای تشکیل دهنده فیله؛ پارامترهای رنگ سنجی
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 292
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 231
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.