• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه
  • ثبت نام
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
نوآوری در علوم و فناوری غذایی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 11 (1398)
دوره دوره 10 (1397)
دوره دوره 9 (1396)
دوره دوره 8 (1395)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 7 (1394)
دوره دوره 6 (1393)
دوره دوره 5 (1392)
دوره دوره 4 (1391)
دوره دوره 3 (1390)
دوره دوره 2 (1389)
دوره دوره 1 (1388)
دولت ابادی, زهرا, الهامی راد, امیر حسین, اخلاقی فیض آباد, سید هاشم, استیری, سید حسین. (1395). بررسی تاثیر غظت آنزیم و زمان گرمخانه‌گذاری بر میزان استخراج لیکوپن از تفاله گوجه فرنگی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 8(3), 25-31.
زهرا دولت ابادی; امیر حسین الهامی راد; سید هاشم اخلاقی فیض آباد; سید حسین استیری. "بررسی تاثیر غظت آنزیم و زمان گرمخانه‌گذاری بر میزان استخراج لیکوپن از تفاله گوجه فرنگی". نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 8, 3, 1395, 25-31.
دولت ابادی, زهرا, الهامی راد, امیر حسین, اخلاقی فیض آباد, سید هاشم, استیری, سید حسین. (1395). 'بررسی تاثیر غظت آنزیم و زمان گرمخانه‌گذاری بر میزان استخراج لیکوپن از تفاله گوجه فرنگی', نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 8(3), pp. 25-31.
دولت ابادی, زهرا, الهامی راد, امیر حسین, اخلاقی فیض آباد, سید هاشم, استیری, سید حسین. بررسی تاثیر غظت آنزیم و زمان گرمخانه‌گذاری بر میزان استخراج لیکوپن از تفاله گوجه فرنگی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 1395; 8(3): 25-31.

بررسی تاثیر غظت آنزیم و زمان گرمخانه‌گذاری بر میزان استخراج لیکوپن از تفاله گوجه فرنگی

مقاله 3، دوره 8، شماره 3 - شماره پیاپی 29، پاییز 1395، صفحه 25-31  XML اصل مقاله (560.28 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
زهرا دولت ابادی ؛ امیر حسین الهامی راد؛ سید هاشم اخلاقی فیض آباد؛ سید حسین استیری
دانشجوی دکترا
تاریخ دریافت: 01 خرداد 1394،  تاریخ پذیرش: 03 اسفند 1394 
چکیده
لیکوپن رنگدانه لیپوفیلی کاروتنوئیدی گوجه‌فرنگی رسیده می‌باشد و به دلیل اثرات بیولوژیکی مطلوبی مانند فعالیت آنتی‌اکسیدانی، باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان پروستات می‌گردد. در این تحقیق اثر غلظت آنزیم و زمان گرمخانه‌گذاری روی میزان استخراج لیکوپن و فعالیت رادیکال‌گیرندگی عصاره حاصل از تفاله گوجه‌فرنگی با استفاده از طرح کاملاً تصادفی با سه سطح غلظت آنزیم ( 30 ، 35 و 40 میلی‌گرم بر  کیلوگرم) و سه سطح زمان گرمخانه‌گذاری (20، 40 و 60 دقیقه) و در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش غلظت آنزیم راندمان استخراج لیکوپن را افزایش می‌دهد. بیشینه فعالیت رادیکال گیرندگی عصاره مربوط به زمانی که از غلظت 40 میلی‌گرم بر کیلوگرم آنزیم پکتیناز استفاده گردید . با افزایش زمان گرمخانه‌گذاری از 20 به 60 دقیقه میزان استخراج لیکوپن در حدود 39/15 درصد کاهش یافت (01/0P<). بیشینه میزان استخراج لیکوپن متعلق به زمانی بود که از 40 میلی‌گرم بر کیلوگرم آنزیم با 60 دقیقه زمان گرمخانه‌گذاری استفاده گردید که 46 درصد بیش از کمینه میزان استخراج لیکوپن بود. کمترین فعالیت رادیکال گیرندگی لیکوپن استخراج شده  به غلظت 30 میلی گرم بر کیلوگرم آنزیم و 40 دقیقه گرمخانه‌گذاری تعلق داشت. با توجه به این تحقیق می‌توان بیان داشت که برای استفاده بهینه از ضایعات صنعتی گوجه فرنگی، استفاده از آنزیم در استخراج لیکوپن بسیار مناسب می‌باشد. 
کلیدواژه‌ها
استخراج لیکوپن؛ آنزیم؛ تفاله گوجه فرنگی؛ فعالیت رادیکال گیرندگی
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 310
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 650
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.