ارزیابی تاثیر دما و زمان دم آوری بر میزان کاتچین کل، اپی گالو کاتشین گالات و کافئین انواع مختلف چای سفید

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

چکیده

چای سفید، حداقل فرآوری شده، از غنجه و 1 تا 2 برگ خیلی جوان بعد از غنچه گیاه چای، که تحت عمل اکسایش قرار نگرفته تولید می شود و منسوب به بالاترین محتوای ترکیبات فنلی است. کاتچین های چای، آنتی اکسیدان های قوی، ترکیبات فعال زیستی و دارای فواید سلامت بخش هستند. کافئین اثر سینرژیست بر اثرات مفیدکاتچین ها دارد. در این پژوهش اثر دما و زمان دم آوری بر روی میزان کل کاتچین ها وکافئین چای سفید به روش HPLCمورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بالاترین میزان غلظت کافئین،کل کاتچین ها و بویژه بالاترین غلظت اپی گالو کاتچین گالات (EGCG ) در نمونه های دم آوری شده در دمای 80 درجه سانتی گراد در زمان 50 دقیقه نسبت به سایر زمان ها و دماهای استخراج این ترکیبات در این پژوهش بود. اثر نوع چای سفید بر میزان استخراج کل کاتچین ها و کافئین در سطح یک درصد معنی دار و  چای سفید سری لانکا نسبت به سایر انواع چای آزمون شده در این تحقیق دارای بالاترین مقدار استخراج بود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


1-              سازمان ملی استاندارد ایران، 1371. روش تهیه نمونه نرم شده چای و اندازه گیری ماده خشک آن . استاندارد ملی ایران شمارۀ 3272 ، چاپ اول .

2-              سازمان ملی استاندارد ایران، 1386. چای سبز و سیاه – اندازه گیری مواد اختصاصی آن -قسمت دوم:  تعیین مقدار کل کاتچین ها در چای سبزروش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. استاندارد ملی ایران، شماره 2-8986 ، چاپ اول .

3-              سازمان ملی استاندارد ایران، 1387. چای سبز – ویژگی ها و روش های آزمون. استاندارد ملی ایران، شماره 10768 ،چاپ اول.

1-      Sharangi ̦ A.B. 2009 . Medicinal and therapeutic potentialities of tea (Camellia sinensis L.) – A review‚ Food Research International ̦ 42 : 529–535.

2-      Al-Attar ̦ A.M. and Zari  ̦ T.A . 2010 . Influences of crude extract of tea leaves, Camellia sinensis, on streptozotocin diabetic male albino mice ̦ Biological Sciences  ̦ 17(4) : 295-301.

3-      Anderson , M. Goodin , C. Zhang,  Y. Kim , S.D. Estensen , R. S. and Wiedmann , T.  2008 . Effect of dietary green tea extract and aerosolized  difluoromethylornithine  during  lung  tumor  progression  in A/J strain mice‚Carcinogenesis ̦ vol .29 No.8 pp.1594–1600.

4-      Anderson‚ S. 2011. Polyphenol and Caffeine Concentrations Found in Lipton White Tea with Blueberry and Pomegranate ‚Human Nutritional Sciences.

5-      Ann  ̦  M.B. and  Zigang  ̦ D. 2009. Epigallocatechin 3-Gallate and Green Tea Catechins: United They Work, Divided They Fail‚ Cancer Prev Res ‚ 2 : 514-517.

6-      Bancirova , M. 2010. Comparison of the antioxidant capacity and the antimicrobial activity of black and green tea ,  Food Research International ̦ 43 : 1379–1382.

7-      Bazinet, B. Labbe , D. and Tremblay ̦ A. 2007. Production of green tea EGC- and EGCG-enriched fractions by a two-step extraction procedure. Separation and Purification Technology ٫ 56 : 53–56.

8-      Belde‚  C. 2011.  Comparison of Polyphenols and Fluoride content in Commercial Brands of Organic and Nonorganic Green Tea ‚  Food and Nutritional Sciences .

9-      Bhattacharya ̦ U. Mukhopadhyay‚ S. and Giri ‚ A.K. 2011. Comparative antimutagenic and anticancer activity of three fractions of black tea polyphenols thearubigins. Nutrition and Cancer 63(7) : 1122-1132.

10-    Buschman  ̦ J.L. 1998 . Green Tea and Cancer in Humans: A Review of the Literature Nutrition and Cance ‚ 31: 151–159.

11-    Cabrera ‚ C. 2003 . Determination of Tea Components with Antioxidant Activity‚  Agric. Food Chem, 51: 4427-4435.

12-    Carloni‚ P. Tiano‚ L. Padella ‚ L. Bacchetti‚ T. and Customu ‚ C. 2012 . Antioxidant activity of white, green and black tea obtained from the same tea cultivar. Food Research International .

13-    Carmen ̦ P. Wonga, L.P.  Nguyena, S.K. Nohb, C. Tammy‚ M. and Braya , b. 2011 . Induction of regulatory T cells by green tea polyphenol EGCG‚ Immunology Letters.

14-    Carolyn ̦ M. Matthew ̦ s. 2010. Steep your genes in health : drink tea‚ Bayl Univ Med Cent‚ 23(2) :142–144.

15-    Carter , O. Wang , R . Dashwood, M. A. Orner, G. A. and Fischer‚K. 2007. Comparison of White Tea, Green Tea, Epigallocatechin-3-Gallate, and Caffeine as Inhibitors of PhIP-Induced Colonic Aberrant Crypts‚ Nutrition and  cancer , 58(1) : 60–65.

16-    Carvalho ̦ M. Jerónimo ̦ C. Valentão ̦ P. and Andrade  ̦ P.B. 2010. Green tea: A promising anticancer agent for renal cell carcinoma. Food Chemistry̦  ̦ 122 (1) : 49-54.

17-    Cavet ‚ M. Harrington ‚ K. Vollmer ̦ T. Ward ‚ K.W. and Zhang  ̦ J.Z . 2011. Anti-inflammatory and anti-oxidative effects of the green tea polyphenol epigallocatechin gallate in human corneal epithelial cells. Molecular Vision ̦ 17 : 533.

18-    Christian ̦ H. Coyle, B. Shelby ‚ N. Morrisroe, M. B. and Chancellor, N.Y . 2008. Antioxidant effects of green tea and its polyphenols on bladder cells‚ Life Sciences  ̦ 83 : 12–18.

19-    Cheng ̦ T.O . 2000.Tea is good for the heart. Archives of Internal Medicine ̦ 160(15) : 2397.

20-    Costa ̦ R.M. Magalhães ̦ A.S. Pereira ̦ J.A. and Andrade ̦ P.B. 2009. Evaluation of free radical scavenging and antihemolytic activities of quince (Cydonia oblonga) leaf : A comparative study with green tea (Camellia sinensis). Food and Chemical Toxicology ̦ 47(4) : 860-865.

21-    Diane ̦ L. Jeffrey ‚ M. and Blumberg , B . 2002 . The Role of Tea in Human Health: An Update‚ Review‚  American College of Nutrition , Vol. 21, No. 1: 1–13 .

22-    Dias, T. Tomás , G. Teixeira , N. F. Alves , M. G.  and Oliveira , P. F.  2013 . White Tea (Camellia Sinensis (L.): Antioxidant Properties and Beneficial Health Effects‚ Review  ̦  Food Science, Nutrition and Dietetics ̦ Vol .II : No.2.

23-    Genkinger  ̦ J.M. Li ̦ R. Spiegelman ̦ D. Anderson ̦ K.E. and Albanes ̦ D. 2012 . Coffee, tea, and sugar-sweetened carbonated soft drink intake and pancreatic cancer risk: a pooled analysis of 14 cohort studies. Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention ̦ 21(2) : 305-318.

24-    Gondoin‚  A. 2010.  White and green tea polyphenols inhibit pancreatic lipase in vitro‚  Food Research International ̦ 43 : 1537–1544.

25-    Gudala , S. 2008. Effect of extraction parameters on polyphenols of caffeinated and decaffeinated green tea. Menomonie, WI: University of Wisconsin-Stout, 1-98.

26-     Feng , W.  Hwang , H.S. Kryshtal , D.  Yang ̦ T. and  Isela ̦ T.  2012 . Coordinated Regulation of Murine Cardiomyocyte Contractility by Nanomolar (−)-Epigallocatechin-3-Gallate, the Major Green Tea Catechin‚ Molecular Pharmacology November ‚ vol. 82 No . 5 :  993-1000

27-    Frank , J.W.  George ,T.K. Lodge , J.M. and Rodriguez ̦ M.P. 2008. Daily Consumption of an Aqueous  Green Tea Extract Supplement Does Not Impair Liver Function or Alter Cardiovascular Disease Risk Biomarkers in Healthy Men‚The Journal of Nutrition ‚ First published . 3: 58-62.

28-    Jung ‚ K. 2008 .The Influence of the Preparation of Tea Extracts on their Antioxidant Capacity and Reactivity‚  Pestalozzistrasse  ̦ 5-8 :13187 Berlin, Germany

29-    Haramizu , S. Ota , N. and Hase , T . 2011 .Catechins attenuate eccentric exercise-induced inflammation and loss of force production in muscle in senescence-accelerated mice‚J. Appl Physiol  ̦ 111: 1654–1663.

30-    Hilal ̦ Y. and Engelhardt ̦ U. 2007. Characterisation of white tea – Comparison to green and black tea̦ ̦ Department of Food Chemistry, Braunschweig, Germany ̦ Protection and Food Safety.

31-    Hirun , S. and Roach , P.D. 2011. A study of stability of (-)- Epigallocatechin gallate (EGCG) from green tea in a frozen product‚ International Food Research 18(4) : 1261-1264.

32-    Hodgson , A.B. Randell , R.K. and  Jeukendrup , A.E . 2013 . The Effect of Green Tea Extract on Fat Oxidation at Rest and during Exercise : Evidence of Efficacy and Proposed Mechanisms, Adv Nutr March ̦  4 (2) : 129-140.

33-    Hodgson ̦ J.M. Bu